Cum putem elimina pictograma Get Windows 10

Ce este “Get Windows 10” şi cum puteţi elimina pictograma?

Ca şi utilizatori de Windows 7 şi Windows 8 aţi observat probabil noua iconiţă Windows care apare în system tray. Cu un singur click se deschide o fereastra de dialog care vă introduce în Windows 10 şi stabileşte daca sunteţi eligibili pentru upgrade. Uitaţi cum puteţi elimina pictograma şi fereastra de dialog permanent.

get windows 10 system tray

Suntem cu toţii conştienţi de lansarea Windows 10. Nu trece o zi fără să auzim de sosirea anunţată, se pare pentru data de 29 iulie. Adevărul este că abia aşteptăm lansarea Windows 10 deoarece noi considerăm că va rezolva în cele din urma toate problemele pe care Windows 8 le are şi credem că va fi un must-have de upgrade pentru toţi utilizatorii actuali de Windows.

Microsoft crede în acest lucru şi tocmai de aceea oferă Windows 10 ca un upgrade gratuit pentru majoritatea deţinătorilor de Windows. Totodată, fac tot posibiliul să te facă pe tine, utilizatorul de zi cu zi constient de existenţa sa.

Asta presupune adăugarea în sistem tray a iconiţei “Get Windows 10” , aspect ce a alarmat pe o parte din utilizatori care nu sunt siguri dacă nu este un fel de truc sau malware. Spunem cu certitudine că nu este, dar recunoaştem că este puţin viclean şi enervant din partea Windows.

Când daţi click pe pictogramă va apărea o fereastră care va stabili dacăa PC-ul dvs este pregătit pentru Windows 10 şi va verifica dacă sunteţi eligibili pentru upgrade gratuit şi bineînţeles veţi face cunoştinţă cu toate lucrurile minunate pe care Windows 10 le poate face.

get windows 10 window

Această nouă pictograma şi fereastra sunt de fapt rezultatul unei cereri care a apărut la sfârşitul lunii aprilie 2015 ca o actualizare recomandată a Windows (KB3035583).

Dacă citiţi descrierea Microsoft cu privire la actualizare, este evident că acest lucru este opţional.

Practic, permite Windows Update să vă reamintească despre sosirea iminentă a Windows 10 şi să vă notifice când în sfârşit poate fi descărcat şi instalat.

Unul dintre motivele pentru care noi ca şi utilizatori instalăm această actualizare este acela că descrierea reală pentru actualizarea recomandată este un pic înşelătoare.

KB3035583 windows update

Acest update nu rezolvă nici o problema reală ci doar problema Microsoft de a face cunoscut lumii Windows 10. Înca odată susţinem că nu este cazul, deoarece suntem aproape convinşi că pe 29 iulie sau la scurt timp după, vom upgrada aşa cum am făcut de la Windows 9x şi chiar şi mai devreme.

Ce este KB3035583?

Cel mai important aspect legat de KB3035583 este că este un executabil care porneşte odată cu sistemul dvs.

gwx-exe

Executabilul “GWX.exe” autoporneşte prin Task Scheduler. GWX.exe este pictograma din tava de sistem. Când daţi click pe pictogramă, aplicaţia “GWXUX.exe” porneşte, şi deschide fereastra de dialog despre care am vorbit puţin mai devreme.

gwx-exe-process explorer

Pentru a face ca pictograma şi fereastra să dispară, Microsoft recomandă fără succes să o ascundeţi.

turn off notifications gwx

Această metodă funcţionează doar pentru sesiunea curentă, dar dacă vă restartaţi sistemul ( lucru care se întâmplă din când în când ), pictograma reapare. Cu alte cuvinte, nu este uşor să o faci să dispară. Puteţi să daţi click dreapta pe iconiţă şi să îi spuneţi să nu vă mai deranjeze, sau puteţi de asemenea să eliminaţi intrarea din Task Scheduler, dar aceste modalităţi nu elimină aplicaţia GWX din sistemul dvs.

task scheduler gwx

Dacă nu vă doriţi acest element în sistemul dvs, vă recomandăm să eliminaţi update-ul deoarece nu considerăm că este critic să upgradaţi la Windows 10, şi chiar dacă este, puteţi să îl reinstalaţi dupa 29 Iulie.

Dezactivare KB3035583

Pentru a dezactiva KB3035583, deschideţi în primul rând Windows Update şi daţi click pe “Installed Updates” în colţul din stânga jos.

remove KB3035583

Pentru a găsi rapid KB3035583 puteţi face o sortare după nume. Odată localizat daţi click dreapta şi alegeţi “Uninstall”.

find KB3035583

Odată aleasă opţiunea de “Uninstall” vi se va cere să confirmaţi şi apoi trebuie să restartaţi computerul.

restart computer

După restart, aplicaţiile “GWX.exe” şi “GWXUX.exe” vor fi eliminate iar pictograma şi fereastra de dialog vor dispărea permanent.

Ce faceţi dacă pictograma reapare?

S-a observat că KB3035583 reapare daca nu îl ascundeţi. Dacă aveţi setat ca Windows Update să downloadeze şi să instaleze automat update-uri, chiar dacă aţi dezinstalat KB3035583, acesta va fi reinstalat automat în câteva zile.

Pentru a ascunde KB3035583 şi a preveni reinstalarea acestuia, daţi click dreapta în aplicaţia Windows Update şi alegeţi “Hide update”.

hide update KB3035583

După, secţiunea de update devine gri şi nu mai poate fi verificată. Din acest moment, update-ul va fi ascuns de fiecare datăa când redeschideţi Windows Update dacă nu doriţi reactivarea sa.

Pictograma tot nu a disparut?

Există de asemenea, un registru de hack pe care îl puteţi utiliza pentru a preveni pictograma să se manifeste.

Deschideţi regedit.exe folosind butonul de START SEARCH sau apăsând WIN+R şi lipindu-l în câmp. Apoi răsfoiţi până la următoarea cheie, creând-o dacă nu există:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx

regedit-exe gwx

Odată ajunşi acolo, creaţi o nouă valoare DWORD 32 – bit pe partea dreapta numit DisableGwx şi daţi valoarea 1.

Concluzii finale

Înainte de incheiere, trebuie să reiteram că noi credem că dacă utilizaţi orice versiune recentă de Windows (7 sau 8.1), sau dacă aţi rămas în urmă şi încă folosiţi Vista sau chiar XP, trebuie să ţineţi pasul. Windows 10 ar trebui să fie un must-have de update şi cel mai probabil un adevărat succes.

Acestea fiind spuse, instalarea unei aplicaţii separate ca o actualizare recomandată este o modalitate mascată de a se asigura de adoptarea ei de către utilizatori. Dacă adaugăm şi faptul că nu există o modalitate simplă de a dezactiva aplicaţia GMX.exe alta decât eliminarea sa din autostartul Task Scheduler sau dezinstalarea prin Windows Update, suntem în ccontinuare nedumeriţi care este raţionamentul Microsoft în strategia adoptată.

În cele din urma dacă simţi că acest proces de actualizare este de ajutor sau dacă alegeţi să faceţi un altfel de upgrade la Windows 10 depinde doar de dumneavoastră. Dacă, (şi se pare că va fi) Windows 10 va fi disponibil prin intermediul Windows Update sau Windows Store, noi suntem destul de siguri că cei mai mulţi dintre noi vom alege această variantă.

Alţii pot alege să facă o instalare curată şi astfel actualizarea prin intermediul Windows nu se va aplica aici.

articol preluat via

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *