Cum puteţi citi partitii Mac OS HFS în Windows gratuit

Trebuie să copiaţi fisiere de pe un hard disk Mac formatat HFS pe un PC cu Windows? Vă arătăm cum o puteţi face gratuit. Funcţionează chiar şi cu Windows 7 64- bit.

hdd-icon

În general, Mac-urile şi PC-urile se înteleg destul de bine. Cele mai multe tipuri de fişiere funcţionează pe ambele platforme, de asemenea ambele pot fi folosite într-o reţea.

Cu toate acestea, dacă aveţi un hard disk USB extern pentru Mac, poate fi dificil să îl folosiţi cu un laptop sau PC Windows întrucât Microsoft nu acceptă sistemul de fişiere HFS Apple (Apple a creat suport NTFS în OS X Leopard, astfel încât să poţi partaja o unitate Windows cu Mac-ul relativ uşor).

Există o serie de aplicaţii pentru Windows care vă permit să accesaţi HFS, HFS+ şi unităţile HFSX – formatate, dar contra cost. HFS+ Paragon pentru Windows 9 costa 13£,  iar MacDrive-ul costă 50 de dolari (aproximativ 33£). Vestea bună este că dacă nu doriţi să cheltuiţi bani şi vă trebuie doar pentru a citi datele de pe un disc ( şi nu să scrieţi pe el) HFSExplorer este gratuit. Iata cum îl puteţi folosi!

Cum să instalaţi şi să folosiţi gratuit HFSExplorer pentru a accesa discuri HFS în Windows 7

Descărcaţi HFSExplorer 0.21. Asiguraţi-vă că descărcaţi Windows Installer deoarece acesta vine cu Java SE Runtime Enviroment. Înstalaţi programul utilizând setările implicite. Operaţiunea se finalizează cu un nou program în meniul Start: HFSExplorer. Conectaţi unitatea USB ţi dacă este cazul, apăsaţi butonul de pornire. HFSExplorer funcţionează cu unităţi formatate cu HFS, HFS+ şi HFSX. HFSX este extensia Mac pentru fişiere sensibile.

Porniţi HFSExplorer (noi am utilizat Windows 7 64-bit) şi ignoraţi orice mesaj conform căruia un lipseşte un fisier DLL.

Următorul pas este acela de a selecta Hard disk-ul făcând click pe File-Load file system from device. Dacă aveţi doar un singur hard disk în înteriorul PC-ului există posibilitatea ca unitatea USB să apară ca Harddisk 1/ Partition 1 sau poate fi Harddisk 2 / Partition  1. Dacă discul USB are mai mult de o partiţie, trebuie să o alegeţi pe cea în care sunt stocate fişierele pe care le doriţi.

După selecţie ar trebui să vedeţi conţinutul său afişat în Windows Explorer într-o structură arborescentă.

hfsexplorer

Pentru a copia fişiere pe laptop sau pe hard disk-ul PC-ului, alegeţi fisierele pe care le doriţi şi apoi apăsaţi pe butonul Extract. Navigaţi la un folder de pe hard disk-ul local ( sau o unitate externa diferită ) şi faceţi click pe Extract Here. Reţineţi că nu puteţi crea un nou folder în acest moment, aşa că va trebui să alegeţi unul deja existent.

Procesul de copiere va începe şi odată finalizat veţi putea deschide fisierele în Windows.

hfsexplorersursa

Tags: