PDF în Word – online și software gratuit pentru convertirea PDF în formate Word

Formatul de document portabil (PDF) a fost întrodus de Adobe în anii ’90 și după cum sugerează și numele, PDF este menit să fie un document autonom pe care să îl poți distribui ușor. Nu contează sistemul de operare sau software-ul pe care îl aveți instalat, atâta timp cât aveți instalat un reader pentru vizualizarea documentului dorit, documentul va arăta întotdeauna la fel. Spre deosebire de un simplu document de tip text, un fișier PDF poate conține mai multe elemente incluzând text, imagini, hyperlink-uri, tabele, formulare editabile etc.

Windows 8 are integrat suport pentru vizualizare de fișiere PDF și o multitudine de browsere pot vizualiza și salva documente PDF. Există o mulțime de unelte gratuite precum Foxit Reader, Nitro Reader, SumatraPDF inclusiv Reader-ul popriu Adobe. Dacă vrei să editezi un fisier PDF, cea mai populară metodă este convertirea acestuia în format Microsoft Word și apoi oricine poate edita documentul fără a fi nevoie de a se specializa în software de editare PDF. La nevoie poți converti documentul Word înapoi în PDF.

Câteva produse ca Microsoft Office, Google Docs și chiar și LibreOffice permit conversia sau îți permit să editezi fișiere PDF dar rezultatele sunt de multe ori nesatisfăcătoare. În cele ce urmează vă prezentăm o listă de software gratuit sau convertori online de documente PDF în Word care vă pot ajuta să obțineți rezultate bune. Deoarece rezultatele pot varia, am efectuat teste astfel încât să vedem care convertor se pretează cel mai bine pentru anumite tipuri de documente.

Convertori PDF-Word online

Există probabil sute de convertori online care transformă fisiere PDF în formate RTF, DOC sau DOCX, dar există de asemenea o diferență semnificativă în calitatea rezultatelor generate. Aici găsiți ceea ce noi considerăm că oferă cele mai bune performanțe.

PDFOnline

PDF ONLINE

După uploadarea și procesarea documentului, se deschide o fereastră de preview care vă permite să vedeți cât de bine a decurs conversia. Fereastra vă garantează că documentul este privat. La apăsarea Download aveți trei opțiuni: download ca pagina HTML, re-download ca PDF sau download în format Word. Fișierul generat nu este neapărat DOCX sau DOC ci mai degrabă un fișier RICH TEXT(RTF). Suplimentar există și opțiunea de transformare din Word în PDF.

EasyPDFCloud

Easy Pdf Cloud

EasyPDFCloud este un produs beta al celor care au conceput și PDFOnline și este menit să ofere deasemea o soluție cloud de stocare pentru documente. Un cont gratuit vă oferă 50MB de stocare și opțional integrarea unui Dropbox. Poate totodată să monitorizeze folderele Dropbox și să trasforme automat fișiere PDF uploadate.
Crearea unui cont vă oferă și alte facilități precum posibilitatea de a uploada până la maxim 10 fișiere simultan în loc de unul singur, și posibilitatea de a crea fluxuri de lucru care practic înseamnă înlănțuirea operațiunilor. Serviciul permite și crearea de PDF-uri pornind din alte formate, în timp ce conversia din Word generează fișiere DOC. Acestea pot fi salvate pe stocarea cloud sau se pot downloada instant. Dimensiunea maximă permisă a fișierului pentru PDFOnline este de 5MB.

ConvertPDFtoWord

convert-pdf-to-word

Ceea ce poate fi folositor aici este opțiunea de a folosi OCR(optical character recognition) pentru a converti un fisier scanat în format DOC, DOCX și RTF dar chiar și așa este foarte restrictiv și nu permite decât transformarea a 2 pagini.
Conversia PDF este simplă și oferă ca și rezultat fișiere de tip TXT Text File sau Word2003.DOC. Nu pare să exite o limită din punct de vedere al dimensiunii fișierului și am reușit să transformam 13.2MB cu success, deci limita este generoasă și chiar puțin superioară pragului. Fiți conștienți de faptul ca un fisier convertit are un nume de fișier randomizat.

Zamzar

zamzar

Zamzar este mai mult un convertor de tip all in one suportând până la în jur de 1200 de tipuri diferite de fișiere, inluzând audio, video, ebooks, documente, etc. Un alt avantaj este dat de opțiunea de a adaugă 10 fișiere simultan sau uploadarea alternativă dintr-un alt url. După selecționarea fișierului PDF dorit există aproximativ 30 de tipuri de formaturi în care poți converti, inclusiv formate compatibile Word, DOC, DOCX și RTF. Alegeți o adresa de email și așteptați upload-ul și convertirea documentelor, primind apoi pe email un link pentru download. Dezavantajul este acela că fiecare tip de conversie va fi transmis în email-uri distincte chiar și dacă uploadați 10 fișiere simultan.

Convert.Files

convertfiles

Acesta este un alt convertor general care poate transforma în diverse formate de la video și audio, arhive, imagini, ebooks și documente. Cu o limită de dimensiune generoasă de 250MB transforma și cele mai mari fișiere. Pe lângă faptul că puteți uploada direct din computerul dvs sau downloada un fișier de pe Internet, puteți converti în format Word2003.DOC, în special formate ebook. Convert.Files este dotat cu servicii conexe care se pot dovedi folositoare. OCROnline este un serviciu dedicat de recunoaștere optică a caracterelor și Crack My PDF are scopul de a elimina parole sau restricții din interiorul fișierelor PDF.

ConvertOnlineFree

Convert-Online-free

Acest serviciu online are o serie de diferite coversii xx la xx’ pentru module în vederea procesării unui număr mare de formate diferite, inlusiv să separe PDF de TXT, PDF de JPG și o selecție de formate de PDF. Marimea maximă acceptata a fișierului PDF este 30MB.
ConvertOnlineFree poate converti atât DOCX cât și versiuni mai vechi DOC, trebuie doar să alegi tab-ul potrivit și apoi să cauți fisierul dorit. Odată finalizat procesul documentul Word va fi downloadat în browser. Un server suplimentar din Germania este disponibil dacă întâmpinați dificultăți, care am descoperit că este mult mai rapid.

Nitro PDF Cloud

Nitro Cloud

Având în vedere ca este un nume cunoscut în materie de software PDF, am simțit că trebuie să testam acest produs deși îți oferă gratuit doar 5 conversii PDF în Word pe luna. Din fericire transformările sunt legate de o adresă de email, deci este suficient să folosiți o adresă temporară de email pentru a obține alte 5. Un cont gratuit vă ofeăa mai mult de 5 conversii și opțiunea de a conecta Nitro Cloud la Dropbox, Google Drive sau OneDrive, semnare/share de PDF, etc. Limita este de 50 de pagini și pentru un PDF sub 5MB.
Convertorul PDF poate accepta de asemenea fișiere Word, Powerpoint sau Excel. Poate de asemenea genera ieșiri în aceste patru formate. Accepta un singur fișier odata iar documentul Word(.DOC) rezultat va fi transmis pe adresa de mail oferită. Versiunea comercială de test a software-ului Nitro Pro poate fi folosită de asemenea pentru a transforma PDF în DOC dacă aveți fisiere mari.

SautinSoft PDF to Word Online Free

SautinSoft PDF to Word Online Free

Considerăm acest serviciu rapid, după upload a durat doar câteva secunde până la downloadarea documentului. Sautinsoft oferă aceste servicii răspandite pe site-urile lor. La Sautinsoft.net există o limită de doar 2MB, pe FirstPDF webpage limita este de 5MB. În privința posibilităților oferite , nu aveți multe configurări de făcut pe lângă alegerea tipului de conversie dorit, opțional setarea unei parole sau posibilitatea de a converti fisierul în Zip înainte de download. Adițional pe lângă formatul Word(.DOC) poți de asemenea salva în format imagine(PNG, JPG, BMP, TIFF0 cu opțiunea manuală DPI și format text(.TXT).

Wondershare Free PDF to Word Online Converter

Wondershare Free PDF to Word Online Converter

Wondershare are o mulțime de aplicații shareware, de la convertoare Youtube la software Photo Recovery. Uneori acest serviciu îți spune direct ceea ce altele omit și anume o limită de mărime de maxim 10MB.
Suplimentar pe lângă upload de pe computer poți să alegi să uploadezi de oriunde altundeva de pe Internet. Se axează pe conversie Word și vă permite să transformați fișiere PDF în DOC, DOCX sau RTF. Timpul de conversie este slabuț și se poate observa o ușoară încetinire a acestuia în anumite momente ale zilei, dar ar trebui să primiți link-ul de download într-un minut – două cel mult.

Convertori PDF online netestați

Convertori PDF online sunt o mulțime, puteți alege de oriunde. Am testat o gramadă dar aici îi regăsiți pe cei pe care am decis din diferite motive să nu îi recomandam:

VeryPDF – Rezultatul conversiei lasă de dorit, nici o linie pentru Tabele nu a fost trasă. Aparent face conversia la text fără formatare.
PDFWord – Se spunea că timpul de așteptare este de maxim 30 de minute, se pare însă că poate dura până la 7 ore să finalizezi o convertire.
Convertii.com – Doar 3 conversii pe luna pentru vizitatori, apoi încă trei dacă îți creezi cont. Poți să îți schimbi adresa IP pentru a suplimenta dar este prea multă bataie de cap.
PDFtoWord.org – Întotdeauna se blochează la covertire și nu va merge mai departe.
Soda PDF Converter – Trebuie să te înregistrezi pentru convertire și chiar și așa poți converti 1 fișier la fiecare 30 de minute.
CometDocs – deși are un converter online și aplicatii pentru Windows/ Android/ iOS ești restrictionat la 5 conversii pe săptămână. Conversiile suplimentare se plătesc.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva software-uri gratuite pentru convertirea din PDF în Word și vă spunem care convertori au cele mai bune rezultate.

PDF to Word Converter Software

Posibilitatea de a converti fișiere PDF local are mai multe avantaje printre care și rapiditatea.

UniPDF

Unipdf

Instalarea include 4.2MB adware numit 7-Data Recovery de care aveți nevoie pentru opt out la prima instalare. Kit-ul de instalare poate fi dezarhivat cu 7-Zip pentru a face programul portabil, ceea ce este folositor. Programul UniPDF este ușor de folosit și nu doar din punct de vedere al opțiunii de configurare, îți permite să drag and drop fișiere pentru convertire sau prin selectarea lor manuală. Adițional posibilității de salvare în formate Word compatibile DOC și RTF(RTF este setat ca și opțiune default ce poate fi schimbată din Setări), poți opta și pentru formate Image(JPG, BMP, TIF, PNG, GIF, PCX si TGA), plain text(TXT) și pagina web HTML.

PDFMate PDF Converter

pdfmate

Installer-ul este destul de mare 35MB și conține adware deci trebuie să fiți atenți. O caracteristică majoră este posibilitatea de a transforma din fișiere PDF scanate ( OCR – Optical Character Recognition). În acest moment recunoaște doar caractere în limba engleză. Suplimentar formatelor standard Word DOCX( DOC este disponibil doar în versiunea plătită), text, HTML și image, PDFMate transforma și în format EPUB, poate crea un nou document PDF prin micșorarea paginilor multiple într-o singură pagină, și rareori poate genera ieșiri în format Shockwave Flash(SWF). Din fereastra Advanced settings puteți deschide OCR pentru document.

Smartsoft Free PDF to Word Converter

smart-pdf-converter

În terminologia de program ușor de utilizat nu există variantă mai simplistă de atât. Dar dacă vă doriți puțin mai mult control pe partea de configurare, probabil că nu este varianta potrivită pentru dumneavoastră.
Din pacate nu aveți opțiunea de selecție de fișiere multiple pentru convertire, iar formatul generat poate fi doar Office 2003 DOC, dar există o fereastra de preview care vă permite să navigați de-a lungul pagini fișierului PDF selectat și să dați zoom in/out. Un mic amănunt care trebuie punctat este că butonul Help nu funcționează, manualul de utilizare din Program Files nu este de fapt pentru acest program.

Nuance PDF Reader

nuance pdf reader

Nuance este un instrument destul de ciudat întrucât este nevoie să instalați PDF reader chiar dacă convertirea se face complet online, reader-ul este folosit doar pentru upload de PDF. Trebuie de asemenea să introduci adresa de email și parola pentru a demara procesul, linkul pentru obținerea fișierului va fi trasmis ulterior pe email.
Părăsind aplicația de îndată ce fișierul a fost uploadat și pagina web a fost generată puteți alege să convertiți PDF în format Word DOCX, Excel(XLSX), Rich Text(RTF) or Wordperfect(WPD). Opțiunea Advanced drop down vă oferă opțiunea de ajustare a calității pentru orice imagine convertită.

Software gratuit de convertire netestat

Software-urile de covertire PDF gratuite sunt mai puțin cunoscute ca variatele online, dar există câteva pe care le-am omis.

Free PDF to Word Convertor – a dat eroare de fiecare dată când s-a încercat adăugarea unui fișier PDF.
FM Free PDF to Word Converter – Nu transformă nimic grafic. Butonul “ Include Images “ nu face nici o diferență.
Free PDF Solutions Free PDF to Word – are cel puțin cinci ferestre adware în timpul instalarii, interfața este aglomerată și site-ul are un rating de securitate slab în WOT.
FlipPDF to Word (aka Boxoft PDF to Word)- Chiar dacă unele funcționalități sunt folositoare, calitatea documentului generat este slabă, totul este nealineat și slab desenat. Mai jos este un exemplu tipic al problemei întâmpinate.

Flip PDF

Hello PDF Free PDF to Word Doc Converter – după câteva convertiri ești rugat să visitezi site-ul și să răspunzi la câteva întrebări de matematică pentru a obține codul de înregistrare gratuit pentru fiecare convertire ulterioară.
Free Easy PDF to Word Coverter – Exportul propriu zis în Word necesită instalarea MicrosoftWord. Office Starter Edition de asemenea nu funcționează. Calitatea este slabă.
OfficeConvert.com PDf converters – officeconvert are 3 sau 4 produse gratuite, din pacate pentru versiunea full se deschid constant ferestre de pop –up.

Testarea și rezultatele:

Pentru a putea testa diferitele tipuri de conținut care le-am putea regăsi într-un document PDF, vom încerca să convertim 14 PDF-uri personale. De exemplu, avem:

• Două documente în tabele de test, unul este un tabel simplu PDf, celălalt folosește diferite tabele HTML cu varierea marginilor și formatelor.
• Două chestionare Pdf interactive, unul este parțial completat în format text celălalt are introduse elemente grafice.
• Un document cu diferite tipuri de fond și un simplu grafic de tip pie.
• Patru PDF-uri cu celule și coloane care variază pentru a vedea cum sunt trasate și cum este integrat textul în jurul lor. Am folosit deasemea un document pentru testarea spațiului dintre cuvinte.
• Trei documente cu un amestec general de tabele mixte, text, imagini, coloane și font-uri.

Vom analiza cât de bine sunt transformate tabelele, formularele, dacă textul este așezat și formatat corect, dacă imaginile și font-urile au fost convertite corect. Fiecare va primi un punctaj pana la 5, și apoi i se va da un punctaj final de maxim 20.

pdf converter

Rezumat:

• Probabil că nu este nici o surpriză pentru nimeni faptul că per total Nitro PDF Cloud a obținut cel mai mare punctaj. Gestionarea textelor, font-urilor și imaginilor a fost încă de la început bună, doar calitatea slabă a desenarii formularelor interactive și incapacitatea de a desena corect tabelele ( a se vedea mai sus) este ceea ce a ținut scorul jos.

• Celalălt câștigător este Convert.Files, care a făcut o treabă mult mai bună la formularele interactive spre deosebire de Nitro, dar nu a fost așa de bun la poziționarea textului în celule. Un avantaj este că nu ești restrictionat atât de mult la dimensiunea fișierului.

UniPDF a fost cel mai bun software datorită modalități de gestionare a formularelor, Smartsoft s-a apropiat de el la toate caracteristicile dar a refuzat să deschidă un fișier PDF de test care conținea un chestionar, sustinând că este corupt.

Smartsoft Free PDF trebuie menționat întrucât a fost singurul care a reprodus cu succes tabele HTML cu linii duble. S-a descalificat singur întrucât a întâmpinat dificultăți în desenarea tabelelor simple.

PDFMate, Zamzar și ConvertPDFtoWord au avut de departe cele mai slabe performanțe și nu s-au remarcat cu nimic special, de la texte formatate și așezate prost la tabele și chestionare trasate prost.

Nuance PDf Reader este de asemenea un instrument folositor întrucât poate simultan citi și converti un fișier PDF. Din păcate formularele au fost convertite prost și câteva tabele multicell au fost chiar aliniate prost. Poate fi folosit pentru convertiri simple.

• Chiar dacă PDFOnline și EasyPDFCloud sunt de la aceeași companie, PDFOnline refuză să proceseze un simplu document de tip PDF. Au aproximativ aceleași performanțe. EasyPDFCloud este recomandat deoarece are mai multe facilități și este mai puțin pretențios cu privire la fișiere PDF.

De cele mai multe ori descoperim că produsele de convertire online au rezultate mai bune decât un software deși ești restricționat fie de mărimea fișierului, numărul de pagini, limita de timp și bineînțeles depinde de conexiunea dvs. la internet. Dacă trebuie să folosiți software atât UniPDF cât și SmartSoft sunt printre cele mai bune, deși UniPDF nu se descurcă atât de bine în cazul tabelelor și Smartsoft a întâmpinat probleme la transfomarea unui formular.

Ca și concluzie generală putem spune că nu este un câștigător clar deoarece nici unul nu strălucește în convertirea perfectă a tuturor documentelor PDF. Acestea fiind spuse, nici titanii Adobe Acrobat și Nitro PDF nu sunt perfecți. Nitro PDF Cloud este foarte bun în gestionarea documentelor generale atâta timp cât nu conțin decât tabele de bază și formulare. Convert.Files este mai bun la acele caracteristici la care Nitro lasă de dorit dar nu este atât de precis la formatarea și așezarea textelor dar este de departe mai puțin restrictiv în ceea ce privește dimensiunea fisierului și a numărului de pagini, nefiind limitat nici de timp.

La sfârșitul testului, simplu de altfel, ni se arată că nu este suficient să folosești doar un singur PDF la Word convertor și pentru a obține cele mai bune rezultate este bine să aveți 2 sau 3 opțiuni în vederea obținerii celor mai bune rezultate. Sperăm că aceste rezultate și teste v-au direcționat spre cea mai bună variantă.

Articol preluat via.