Serviciul de stocare gratuit Google Photos ar putea surclasa serviciul Apple iCloud

Cât costă stocarea unui terabyte de poze? Pe iCloud, 240$/an. Dropbox 100$. Microsoft OneDrive 84$.
Google, 0$/an- este gratuit pentru desktop, Android si iOS.

Google Photos

Google a anunţat noul său produs Google Photos, care îţi oferă stocarea gratuită şi nelimitată a pozelor şi videoclipurilor. Singura limitare este accea că pozele trebuie să fie sub 16 megapixeli, iar rezoluţia pentru video este setată la maxim 1080P.
În cazul în care fotografiile şi videoclipurile sunt mai mari, Google le va comprima, garantând calitatea vizuală. Cu opţiunea de auto-backup de la iOS sau Android, puteţi uita de grija salvării fotografiilor şi puteţi uita de plata pentru stocarea lor.

google-photos-phone

Alte servicii încearcă să facă bani direct din fotografii. De exemplu, Flickr oferă 1 terabyte gratuit dar atât dumneavoastră cât şi cei care au acces la pozele stocate trebuie să suportaţi anunţurile full-page frecvente de la compania–mama Yahoo. Amazon ofera spatiu de stocare gratuit nelimitat, dar trebuie să cumperi un prim abonament de 99$ pe an.

Photos-Share

Google pe de altă parte este dispus să arunce cu banii în jur. Câstigă suficient doar din anunţurile de căutare încât să poată să subvenţioneze complet stocarea fotografiilor ca pe o investiţie pe termen lung. Google ştie că fotografiile sunt o mina de aur. Acestea conţin o cantitate imensă de informaţii despre persoanele care le-au facut, informaţii care pot fi folosite pentru a direcţiona anumite anunţuri sau pentru personalizarea de experienţe, totul este să dispui de instrumentele necesare acestei analize. Google poate. Fotografii cu dvs şi băutura răcoritoare favorita sau cu motocicleta ar putea să transmită ce a-ţi vrea să vedeti în anunţuri. Identificarea locaţiilor prin repere ar putea da un indiciu cu privire la ce anume vă interesează să căutaţi. Chiar şi un selfie cu amicii dvs poate oferi informaţii pentru Google cu privire la posibile recomandări care merită să fie împărtăşite.

Aplicatia face chiar şi munca grea de editare şi curăţare fotografii. Facilitatea “Assistant” poate echilibra supraexpunerea, transforma fotografii în GIF-uri sau face scurte filme din aventurile tale. În timp ce simpla stocare a devenit un serviciu care poate fi oferit de oricine, Google Photos are o mulţime de facilităţi pe care doar gigantul de căutare le putea aduce pe piaţă.

Tentându-ne cu stocarea gratuită Google poate obţine cantităţi enorme de mass–media care prin analiza avansata îl va ajuta să îmbunătățească astfel anunţurile şi produsele sale. Şi din moment ce nu veţi dori sa vă mutaţi arhiva masivă de amintiri, Google Photos v-ar putea lega de familia sa de aplicaţii şi servicii. Unii dintre dumneavostră ar putea să îşi facă griji cu privire la furnizarea către Google a unei cantităţi atât de mare de informaţii, dar deja am lăsat să gazduiască e-mailul nostru şi nu s-a dovedit atât de rău.

Google este deseori criticat pentru că nu se “foloseşte” de oameni. Dar Photos leagă împreună o serie de tehnologii puternice deci nu trebuie să facă asta. Stocare, editare, organizare şi căutare, toate se întâmpla automat. Nu este necesară mutarea manuală a fişierelor, corectarea culorilor, etichetarea subiectelor, sau survolarea prin tone de imagini.
Asta e ceea ce face Google Photos perfect pentru un fotograf amator. El nu trebuie să facă nimic, doar să focalizeze şi să captureze amintiri care durează pentru totdeauna, gratuit.

Articol preluat via